Rekuperatorski ventilatorji

Enostaven prihranek 20-50% pri stroških ogrevanja in hlajenja

Napredna tehnologija – nižji stroški

Prihranek do 50% med kurilno sezono

5o hladneje v poletnih mesecih

Zniža stroške ogrevanja za 20-50%

Zniža stroške hlajenja za 20-40%

Zniža emisije CO2 za 20-50%

Povečanje udobja za stranke in zaposlene

Prostoviseče enote

Spuščeni strop

Kako Airius deluje?

Sistem Airius s počasnim usmerjenim stolpcem zraka povzroča enakomerno kroženje zraka v prostoru. S tem povzroči mešanje in odpravo zračnih plasti različnih temperatur.

Neposredni učinki vključujejo toplejši zrak pri tleh prostora, kjer se ljudje zadržujemo, s tem pa omogoča zmanjšanje nastavitev ogrevanja in neposredne prihranke pri stroških ogrevanja.

Enak učinek ima sistem ob hlajenju prostorov. Z učinkovito odpravo temperaturnih plasti odpravi t.i. hladne točke v prostoru, kjer se sicer zbira hladnejši zrak iz klimatskih naprav. Zadrževanje v prostoru je za ljudi prijetnejše, odpravljena pa je tudi kondenzacija kot posledica razlik v temperaturah površin.

Ventilatorje že imamo!

Airius patentirana tehnologija je najučinkovitejša tehnologija za destratifikacijo - odpravo temperaturnih plasti v prostoru.

Običajni stropni ventilatorji so neučinkoviti pri večjih višinah prostorov, obenem pa povzročajo moteč prepih in s tem lahko škodujejo tako ljudem, ki se v prostoru nahajajo, kakor tudi opremi.

Enote Airius ustvarjajo počasen in nemoteč tok zraka, ki ob stiku s tlemi ustvarja nežne turbulence, te pa učinkovito in nemoteče odpravijo temperaturne plasti v celotnem prostoru.

Primerjava delovanja standardnega stropnega ventilatorja z ventilatorjem Airius in uporabo dima vas bo prepričala.