Serija Standard

Najpopularnejši destratifikacijski ventilator na svetu. Kombinacija patentirane tehnologije in nizke porabe energije za doseganje izjemne učinkovitosti.

Serija Standard – Tehnični podatki

Airius tehnični podatki

Povpraševanje

12 + 10 =

Ventilatorji Airius se ponašajo z izjemno učinkovitostjo, preverjeno od hladnih dežel Skandinavije do vroče Avstralije. 

Airius se izkaže v prostorih višin od 2,5m do 32m in več. 

Lahka in močna konstrukcija je kot nalašč za prostore, kjer velikih in okornih ventilatorjev sicer ni možno vgraditi.

Ventilatorji Airius so primerni za vgradnjo v vsak prostor. Najmanjši model A10S tehta le 3,2 kg. Največji model A100 (za prostore višin do 32m) je s težo le 20,4 kg še vedno daleč najlažji med konkurenčnimi ventilatorji.

Lahka in močna konstrukcija je kot nalašč za prostore, kjer velikih in okornih ventilatorjev sicer ni možno vgraditi.

Ventilatorji Airius uporabljajo visoko učinkovite elektromotorje EBM Papst moči od 12W (glede na model), kar omogoča stroške delovanja v razredu 10-15€ LETNO. Konkurenčni ventilatorji imajo tipično vsaj 10x višjo lastno porabo. 

Vsi naši podatki o stroških uporabe upoštevajo neprekinjeno delovanje 24/7, kar je tudi najbolj učinkovit režim dela za destratifikacijo.

Menarodno patentirana tehnologija statorja ustvarja počasen stolpec zraka, kar povečuje doseg ventilatorjev. Ob stiku s tlemi stolpec ustvari mikro turbulence, ki izenačijo temperaturo v celotnem prostoru do razlik 0-2oC, ne glede na višino prostora.

Ventilatorji Airius porabljajo najmanj energije za doseganje kar največjega učinka v katerem koli prostoru.

Ventilatorji serije Airius Standard so enostavni za vgradnjo in ne zahtevajo posebnih instalacij. Ohišje ima 5VA ognjevarni certifikat in je posebej testirano za odpornost proti udarcem. 

Sistem Airius pomaga tako ogrevalnim kot tudi hladilnim napravam (klime). Z reciklažo toplote lahko zmanjšamo stroške ogrevanja tudi preko 50%. Z razporeditvijo hladnejšega zraka iz klimatskih naprav optimiziramo učinke le-teh in dosežemo zmanjšanje stroškov hlajenja lahko celo do 70%, obenem pa zmanjšamo pojav kondenza v prostoru.

S krmilniki hitrosti (1A, 5A ter EC modeli) lahko delovanje enot Airius še dodatno optimiziramo, kjer je to potrebno.

Enote Airius so namenjene neprekinjenemu obratovanju 24/7. Če je uporaba prostorov občasna ali se izkaže za potrebno, je možno enote Airius priključiti preko časovnih stikal (timer), centralnih sistemov (CNS) ali uporabiti brezžične krmilnike.

Vse Airius enote so standardno dobavljive v svetlo sivi izvedbi (Cool Grey C).

V primerih, ko je barva enot pomembna, je možno naročiti enote v posebnih barvnih odtenkih po RAL lestvici. Tako je zagotovljeno, da boste uživali vse prednosti sistema Airius brez žrtvovanja estetskih in arhitekturnih vrednot.

Airius enote imajo glede na model vgrajene bodisi SP (Shaded Pole), PSC (Permanent Split Capacitor) ali EC (Electronically Commuted) motorje proizvajalca EBM Pabst.

Ne glede na tip motorja je delovanje enot tiho in nemoteče, motorji pa zagotavljajo dolgo življenjsko dobo ob izredno nizkih stroških obratovanja.